Γ. Παπακωνσταντίνου: τι είπε για Project Helios-Αυθαίρετα

1
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Διευκολυντικά θα λειτουργήσει το ελληνικό Δημόσιο για την προώθηση των επενδύσεων που προβλέπει το Πρόγραμμα “Ήλιος” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα “Κεφάλαιο”.

Οι παρεμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου θα αφορούν επί παραδείγματι στη χωροθέτηση και τις τιμές διάθεσης, αλλά και την προσέλκυση επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, τόσο από την Γερμανία, οσό και από άλλες χώρες.

Όσον αφορά τις περιβαλλοντικές προεκτάσεις του έργου ο υπουργός διαβεβαίωσε πως η διαδικασία της χωροθέτησης θα λάβει υπόψη όλα τα περιβαλλοντικά και οικονομικά κριτήρια και πως θα υπάρξουν και έγκαιρες ανακοινώσεις και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως η μέγιστη ισχύς από το Project Helios είναι τα 10.000 Μεγαβάτ, με την επένδυση να ανέρχεται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ επένδυση, ενώ θα δημιουργηθούν 60.000 θέσεις εργασίας και θα διατεθεί έκταση 200.000 στρεμμάτων.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τα αυθαίρετα, ο υπουργός υπερασπίστηκε του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας πως οι παραβάσεις θα μπορούν πλέον να γίνονται αντιληπτές έγκαιρα, αξιοποιώντας τηλεσκοπικά μέσα, η διαδικασία των κατεδαφίσεων απλοποιείται και επιταχύνεται, ενώ τα χρήματα των προστίμων θα επιστρέψουν στην κοινωνία με την μορφή αντισταθμιστικών δράσεων για την εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου – απαλλοτριώσεις, αναπλάσεις, δημιουργία ελεύθερων χώρων και έργα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος – που θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά, για τις κατεδαφίσεις τα έχουμε ακούσει δεκάδες φορές… γκρεμίζουν μια παράγκα και το κάνουν θέμα ενώ τα αυθαίρετα μέσα στα δάση της Αττικής ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
    Για το «Πράσινο Ταμείο» τα μάθαμε τα μαντάτα, αφού τα χρήματα θα διατεθούν για τον υπέρτατο σκοπό της μείωσης του Ελληνικού χρέους. Δεν έχουν αφήσει τίποτα οι ξετσίπωτοι, εκτός από τις απολαβές τους…

Comments are closed.