Παπακωνσταντίνου: θέμα αξιοπιστίας ο ειδικός φόρος μέσω ΔΕΗ – Δεν συνδιοικεί η ΓΕΝΟΠ

1
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την επιβολή ειδικού φόρου ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών ηλεκτρισμού προέβη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συνέδεσε την επιβολή του ειδικού φόρου με τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας της χώρας -και κατ” επέκταση με τις επιταγές της τρόικας- και δήλωσε πως δεν μπορεί να αποτελέσει «αντικείμενο φθηνής συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης».

Αναλυτικά η δήλωση Παπακωνσταντίνου είχε ως εξής:

Η απόφαση της Κυβέρνησης για την επιβολή ενός έκτακτου τέλους στην ακίνητη περιουσία έχει να κάνει με την αξιοπιστία της χώρας, τη διαφύλαξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουλίου.

Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φθηνής συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολές στη Διοίκηση της Επιχείρησης για την υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής απόφασης, με τρόπο που να δημιουργεί τα μικρότερα δυνατά προβλήματα στους πελάτες της ΔΕΗ.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι συνεπώς απαράδεκτη. Αποφάσεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας λαμβάνονται συλλογικά από την Κυβέρνηση και θεσπίζονται από το Κοινοβούλιο.

Όσο για την πρόθεση παρεμπόδισης της έκδοσης λογαριασμών που ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ας γίνει επιτέλους σάφες οτι αποφάσεις για τη λειτουργία της ΔΕΗ, λαμβάνονται από τη Διοίκηση της και όχι από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η εποχή της συνδιοίκησης έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο φόρος αυτός αφορά και τούς λογαριασμούς των κοινοχρήστων, δηλαδή ένας κάτοχος διαμερίσματος σε πολυκατοικία θα φορολογηθεί διπλά!

Comments are closed.