Κλιματική Αλλαγή: το φυσικό αέριο δεν είναι πιο "καθαρό" από τον άνθρακα

1
29
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο δεν θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην προσπάθεια ανάσχεσης της Κλιματικής Αλλαγής παρά τη μείωση των άμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η καύση άνθρακα εκλύει μεν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με το φυσικό αέριο, απελευθερώνει δε θειούχες ενώσεις και άλλα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα που εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία και συμβάλλουν στην ψύξη της Γης.

Επίσης, η καύση φυσικού αερίου θα μπορούσε να προκαλέσει διαρροές μεθανίου το οποίο είναι ένα αέριο του θερμοκηπίου 20 φορές ισχυρότερο από το διοξείδιο του άνθρακα.

Η συγγραφείς της έρευνας που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Οκτωβρίου του επιστημονικού περιοδικού Climate Change Letters υποστηρίζουν πως η ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής δεν “περνάει” από το φυσικό αέριο, αλλά απαιτεί συνολική απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. «…και άλλα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα που εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία και συμβάλλουν στην ψύξη της Γης…..» Μας δουλευουν??? υπερθέρμανση απο το CO2, ψυξη απο το φυσικο αεριο… Ας αποφασισετε καποτε τι θα καταστρεψει τη γη… ΕΛΕΟΣ

Comments are closed.