Φωτοβολταϊκά και ενέργεια από υδρογόνο: συνέδριο στην Κρήτη 12 με 17/9

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο σε Βιοεμπνεόμενα υλικά για την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική (φωτοβολταϊκά) ή για άμεση παραγωγή υδρογόνου θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, στα Χανιά στο ξενοδοχείο Port Platanias στις 12 με 17 Σεπτεμβρίου.

Η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική καθώς και η παραγωγή υδρογόνου τόσο για καύσιμο όσο και έμμεσα για παραγωγή ενέργειας αποτελούν πλέον μια παγκόσμια προτεραιότητα αλλά και αναγκαιότητα.

Είναι από τις δύο κύριες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας που διαθέτει ο πλανήτης μιας και τα μέχρι τώρα βασικά αποθέματα για την παραγωγή ενέργειας ελαττώνονται ενώ οι ανάγκες παγκοσμίως αυξάνονται.

Επίσης πηγές όπως η πυρηνική ενέργεια αποδείχθηκαν εξαιρετικά επικίνδυνες, όπως το παράδειγμα της Ιαπωνίας και πολλές χώρες αποφάσισαν να μη συνεχίσουν σε αυτό τον τομέα τις δραστηριότητές τους για ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Κρήτη με την μεγάλη της ηλιοφάνεια αποτελεί το ιδανικό μέρος για τέτοιες εφαρμογές. Το μικρό ερευνητικό της δυναμικό στο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ και στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι εξαιρετικά δραστήριο και βρίσκεται σε εγρήγορση.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί ένα στοίχημα και μια ευκαιρία ώστε να βρεθούν όλοι οι φορείς μαζί όπως και πράγματι συμβαίνει.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΒIOSOLENUTI και το εργαστήριο Βιοανόργανης Χημείας με τους συνεργάτες του στο Τμήμα Υλικών, ΤΕΙ και στο ITE, η περιφέρεια Κρήτης με το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης βρίσκονται μαζί σε αυτή την εκδήλωση, και προσκαλούν όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό να παρακολουθήσουν το συνέδριο και με την ευκαιρία να συζητήσουν κοινές δράσεις τόσο ερευνητικά όσο και σε παραγωγικές μονάδες.

econews

Σχόλια