ΕΛΛΕΤ: Δράση πεζοπορίας και ποδηλασίας στο Μαραθώνα

0
9

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

2500 + 1 χρόνια μετά τη Μάχη του Μαραθώνα και 1 χρόνο μετά τη σημαντική εκδήλωση μνήμης στον Τύμβο, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού,  διοργανώνει  αύριο στις 17.30 δράση πεζοπορίας και ποδηλασίας, με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών για το ιστορικό τοπίο.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, καθώς και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και τη συμβολή διακεκριμένων επιστημόνων, αρχαιολόγων και μελετητών της ελληνικής χλωρίδας.

Η πρώτη διαδρομή, με σημείο εκκίνησης τη 2η στάση λεωφορείου, που βρίσκεται μετά την είσοδο του Κωπηλατοδρομίου, περιλαμβάνει πεζοπορία μέσα από το δάσος Μαραθώνα – Σχινιά, με οδηγό το συγγραφέα – μελετητή και ζωγράφο της ελληνικής χλωρίδας, κ. Γ.Σφήκα.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τον υγροβιότοπο και έπειτα θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης από την παραλία.

Στην διαδρομή της ποδηλατικής, με αφετηρία εκκίνησης το ίδιο σημείο, θα πραγματοποιηθεί πορεία στην αγροτική περιοχή, έως το Τρόπαιο, όπου και ο αρχαιολόγος κ. Σταϊνχάουερ θα μιλήσει για την ιστορία της περιοχής και ακολούθως, επιστροφή μέσα από το δάσος προς την παραλία.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται σε μια προσπάθεια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού να σηματοδοτηθούν μονοπάτια και ποδηλατικές διαδρομές, για να διευκολυνθεί ο επισκέπτης να γνωρίσει και να αγαπήσει το ιστορικό τοπίο.

econews

Σχόλια