ΙΓΜΕ: απεργίες σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με στάσεις εργασίας, απεργίες, και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα αρμόδια υπουργεία, απαντούν στην απόφαση της κυβέρνησης για παύση λειτουργίας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, σύσσωμοι και οι 385 απασχολούμενοι στο ΙΓΜΕ, όπως τόνισε με σημερινές του δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας τους συνδικάτου τους, Χάρις Σμυρνιώτης.

Ο κ.  Σμυρνιώτης  διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ δεν επιδιώκουν να δημιουργήσουν αναστάτωση στη δημόσια καθημερινή κίνηση των δρόμων στην πρωτεύουσα, ωστόσο θα υπερασπιστούν τη διατήρηση των θέσεων εργασιών τους και το ρόλο του Ινστιτούτου, ως αναπτυξιακό εργαλείο στη κρίσιμη περίοδο που διανύει η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στόχος των εργαζομένων του ινστιτούτου είναι να παραμείνει εν ενεργεία με τη σημερινή του δομή, δηλαδή και με τις έξι περιφερειακές του μονάδες σε όλη την Ελλάδα, καθώς όπως επισήμανε ο κ. Σμυρνιώτης, έρευνα χωρίς αυτές δεν γίνεται, δεδομένου ότι είναι η βάση για τις εξορμήσεις των ερευνητών στην ύπαιθρο και στα βουνά.

econews

Σχόλια