Δήμος Αθηναίων: αγωγή κατά της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αγωγή κατέθεσε η δημοτική αρχή Αθηναίων, για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, οι απολύσεις των οποίων συνεχίζονται με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να δημιουργείται πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με tanea.gr, η δημοτική αρχή έχει απευθύνει έκκληση προς τους εργαζομένους να μην προχωρήσουν σε ακραίες κινητοποιήσεις και να συνεχίσουν την κοινή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία απέναντι στο ενδεχόμενο παρατεταμένης αποχής των εργαζομένων από τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο Δήμος Αθηναίων έχει προτείνει τριετή παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων, πρόταση την οποία όμως απέρριψε το υπουργείο Εσωτερικών, με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να υπάρξει διακριτική μεταχείριση έναντι του Δήμου και με δεδομένο πως οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Ο Δήμος Αθηναίων πάντως είχε επισημάνει, ενόψει κινητοποιήσεων, ότι θα λάβει  όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως νοσοκομεία και σχολεία.

econews

Σχόλια