Πελοπόννησος: διαγωνισμός για τη διαχείριση απορριμμάτων

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, η προκαταρκτική προκήρυξη του οποίου, έχει ήδη δημοσιευθεί στην επίσημη εφημρίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας οι υποψήφιοι μπορούν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους, μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο της περιφέρειας έως τις 10 Οκτωβρίου, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την υποβολή υποψηφιότητας από πιθανούς επενδυτές, έως τις 31 Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι η πρόταση πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνολογίες και καινοτομίες, παράγοντας τους ελάχιστους δυνατούς ρύπους, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά στο κόστος.

Από τη στιγμή που θα επιλεγεί ο ανάδοχος, στις ευθύνες του συγκαταλέγεται και η εξ αρχής προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο κ. Τατούλης, η Πελοπόννησος αποτελεί την πρώτη περιφέρεια που θα αποκτήσει ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων μέσα από διεθνή διαγωνισμό, ανοιχτό σε όλες τις περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες.

econews

Σχόλια