Αρκούδα-Άνθρωπος: συνάντηση για τις βέλτιστες πρακτικές συνύπαρξης στην Καστοριά

0
21

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνάντηση με θέμα «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στο Ν. Καστοριάς, Ελλάδα – Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ στην Καστοριά, την Πέμπτη στις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Αμφιθεάτρου στο Διοικητήριο- Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς (πρώην Νομαρχία).

Ο αγροτικός τομέας (κτηνοτροφία, γεωργία, μελισσοκομία) είναι πολύ σημαντικός για την οικονομική και κοινωνική ζωή στην περιοχή Καστοριάς. Οι ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες σε κοπάδια, μελίσσια, δενδρώδεις και άλλες καλλιέργειες αποτελούν μια σημαντική όχληση στον αγροτικό κόσμο.

Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές και μέτρα πρόληψης, που αν εφαρμοστούν σωστά μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις ζημιές αυτές και, συνεπώς να βελτιώσουν τους όρους συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στην περιοχή.

Εκτός από τους συνεργάτες της Καλλιστώς οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό για τα μέτρα πρόληψης από ζημιές που προκαλεί η αρκούδα αλλά και για τα προβλεπόμενα μέτρα στήριξης των παραγωγών, παρόντες στη συνάντηση θα είναι και εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ Κοζάνης με σκοπό να ενημερώσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το καθεστώς αποζημιώσεων από ζημιές που προκαλούν άγρια ζώα.

Callisto

econews

Σχόλια