Φυσικό αέριο: πρόστιμα 660.000 € σε ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας

5
30

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πρόστιμα ύψους περίπου 660.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις δύο Επιχειρήσεις Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας διότι καταχράστηκαν τη μονοπωλιακή τους θέση στην αγορά χορήγησης αδειών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, υπό τη μορφή διακριτικής μεταχείρισης και διότι καθυστέρησαν να παράσχουν στην Επιτροπή τα στοιχεία τα οποία τους ζητήθηκαν.

Ειδικότερα, επιβλήθηκε πρόστιμο στην ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ύψους 419.781,88 ευρώ και στην ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, πρόστιμο ύψους 201.201,28 ευρώ γιατί μετά από σχετική έρευνα αποδείχθηκε ότι οι δύο καταγγελλόμενες εταιρίες παραβίασαν το άρθρο 2 του ν.703/77 από το Φεβρουάριο τους έτους 2006 και εφεξής.

econews

5 Σχόλια

 1. Μα αυτό δεν είναι το κλασικό ελληνικό φαινόμενο? Να μην συμμορφωνόμαστε με τους κανονισμούς, να εκμεταλλεύονται το μονοπωλιακό τους χαρακτήρα και να μην μπορεί να αντιδράσει ο λαός γιατί αυτές οι εταιρίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα μας.

 2. Το χειρότερο από όλα είναι η διαφήμιση που παίζει στα κανάλια:
  Σε λίγο καιρό τα έξοδα θέρμανσης θα είναι δυσβάσταχτα! (Μα καλά, εταιρία με κρατική διαχείριση βγάζει spot ότι εκεί που φτάσανε τα πράγματα τα έξοδα θέρμανσης είναι δυσβάσταχτα???!!! )
  Και μας βάζουν να κάνουμε εγκατάσταση φυσικού αερίου αλλά δε μας λένε ότι θα φτάσει να είναι πιο ακριβό κι από το πετρέλαιο!!
  Εγώ προτείνω σόμπα πάντως…

 3. Η λύση είναι μάλλον τα καυσοξυλα, ή εκείνα που λένε οικολογικά καυσοξυλα.

  Μια πολύ καλή εγκατάσταση και λιγα ξύλα την ημέρα.

  Και ας τους να κουνιουντε!

 4. Σκοπός είναι να μάθουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να έχουμε τις πολυτέλειες του παρελθόντος. Έχω μπει σε σπίτια και ο θερμοστάτης ήταν στους 25 βαθμούς! Αυτό δεν είναι θέρμανση, αυτό είναι τροπικό κλίμα!

Comments are closed.