Θεσσαλονίκη: τρεις «οικογιορτές» τον Σεπτέμβρη

0
138

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μήνας οικολογίας είναι για τη Θεσσαλονίκη ο Σεπτέμβριος καθώς έχουν προγραμματισθεί για τις επόμενες μέρες, τρεις «οικογιορτές».

Η έναρξη γίνεται σήμερα το βράδυ, στο Πέτρινο Σχολείο του τοπικού διαμερίσματος Χορτιάτη, όπου ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χορτιάτη «Αφανός» διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας.

Το πρόγραμμα, που ολοκληρώνεται, την προσεχή Κυριακή, περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο, ποίηση, δρώμενα για παιδιά, κουκλοθέατρο και κινηματογράφο.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει διαρκής έκθεση βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων με οικολογικά υλικά καθώς επίσης και έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής.

Οι οικογιορτές συνεχίζονται με το «Greenwave Festival» που διοργανώνεται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Ξαρχάκου και στο Θέατρο Κήπου από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, την Ορνιθολογική Εταιρεία, το Δίκτυο ενεργών πολιτών Χορτιάτη και την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του φεστιβάλ, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ξενοφών Ζήσης, ένας εκ των διοργανωτών, είναι να συναντηθούν σε ένα διήμερο οι εναλλακτικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, να παρουσιάσουν το έργο τους και να γνωριστούν μεταξύ τους με απώτερο στόχο τη διερεύνηση συνεργασιών.

Τέλος, από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Νέας Ελβετίας η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας με τη συμμετοχή 120 παραγωγών και φορέων της Θεσσαλονίκης.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια