Λευκάδα: σημαντικές προσπάθειες για την προστασία των αδέσποτων

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σημαντικά βήματα για την προστασία των ζώων και την προαγωγή της ζωοφιλίας έχει κάνει τους τελευταίους μήνες το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας, μια μικρή εθελοντική φιλοζωϊκή ομάδα που προσπαθεί να προστατέψει τα αδέσποτα του νησιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, σε συνεργασία με το Σωματείο, ο Δήμος τον Αύγουστο γέμισε την πόλη και πολλά χωριά της Λευκάδας, με αφίσες, που τόνιζαν την ανάγκη των ζώων για νερό, προτρέποντας τους κατοίκους να βάλουν δοχεία με φρέσκο νερό έξω από τις πόρτες τους.

Οι φιλόζωοι του νησιού μάλιστα δηλώνουν ότι η εκστρατεία αυτή είχε μεγάλη ανταπόκριση αφού τα μπολάκια με το νερό πολλαπλασιάστηκαν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, άλλο ένα γεγονός που κέντρισε το φιλοζωϊκό ενδιαφέρον, ήταν ότι στα μέσα Αυγούστου, έφτασε στο νησί ένα τσίρκο με ζώα.

Στην αρχή του καλοκαιριού, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε δώσει ψήφισμα, στο οποίο καταδίκαζε τις κακοποιήσεις κατά των ζώων και απαγορεύοντας την λειτουργία τσίρκο με ζώα στην Λευκάδα.

Οι εθελοντές φιλόζωοι ειδοποίησαν αμέσως για την προσέλευση του τσίρκο του υπεύθυνους του δήμου σε επαφή και μπήκε σε εφαρμογή, επιχείρηση απομάκρυνσής του.

Έτσι, όταν οι νταλίκες του τσίρκο πέρασαν την γέφυρα της Λευκάδας και ζήτησαν να κατασκηνώσουν σε μέρος δικαιοδοσίας του Δήμου, δεν τους χορηγήθηκε άδεια και με συνοδεία της δημοτικής αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χώρο.

Στη συνέχεια αναγκάστηκαν να μισθώσουν ιδιωτικό οικόπεδο και, αν και κατά τις πληροφορίες του Σωματείου ενώ στην Κέρκυρα όπου έδωσαν τις προηγούμενες παραστάσεις τους είχαν νούμερα με ζώα, στη Λευκάδα μόνο κλόουν και ακροβάτες  εμφανίστηκαν στη σκηνή.

econews

Σχόλια