Εργαστήριο φυσικής δόμησης 10 ως 20 Οκτωβρίου – Αχυρόσπιτο στην Κρήτη

0
194

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εντατικό εργαστήριο φυσικής δόμησης θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 20 Οκτωβρίου στην Κρήτη.

Σε αυτό το εντατικό εργαστήριο διαρκείας 10 ημερών οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα μάθουν πως μπορούν να μεταμορφώσουν πρωτογενή φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, το άχυρο, ο πηλός και η άμμος, σε μία όμορφη, λειτουργική, υγιεινή, ασφαλή, οικονομική και ανθεκτική κατοικία, σχεδιασμένη για να προσφέρει ένα άριστο περιβάλλον διαβίωσης.

Δίνοντας έμφαση στη δόμηση με αχυρόμπαλες, την κατασκευή πράσινης (φυτευτής) στέγης και τα επιχρίσματα από πηλό και ασβέστη, θα εξεταστούν και άλλες τεχνικές φυσικής δόμησης και την κατάλληλη εφαρμογή τους.

Οι κατασκευές από αχυρόμπαλες θεωρούνται μια εξαιρετική δομική μέθοδος που αποδίδει μεγάλα οφέλη στην εξοικονόμηση οικονομικών και περιβαλλοντικών πόρων τόσο στην κατασκευή όσο και κατά την ανθρώπινη χρήση του κτιρίου.

Εκτός από την πρακτική εξάσκηση με αυτά τα υλικά, θα καλύψουμε επίσης θέματα όπως ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, η κατασκευή θεμελίων, υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, διαχείριση νερού και υγρών λυμάτων και φυσικά η αειφορία (permaculture).

Στο εργαστήριο θα διδάξουν : Barbara Jones ( Straw Works, formerly of amazonails UK) πλήρωση αχύρου, επιχρίσματα / Toby Mclean (tall engineers UK) στατικά / Σταματίνα Πάλμου (ecoart GR, PRI Hellas) διαχείριση πόρων, σχεδιασμός αειφορίας / Χρήστος Χωραΐτης (Heatherwick studio UK, Sanford coop UK)- βιοκλιματική αρχιτεκτονική, φυτευτή στέγη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σεμιναρίου ή επικοινωνήστε στο workshop@ecoart.gr

econews

Σχόλια