ΔΕΗ: θυγατρικές σε Τουρκία και Βουλγαρία

0
1

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τις διαδικασίες για την ίδρυση θυγατρικών εταιρειών χονδρεμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία και τη Βουλγαρία ξεκίνησε η ΔΕΗ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την Κωνσταντινούπολη, καθώς το σχέδιο για την Τουρκία προβλέπει σε δεύτερη φάση την επέκταση της ΔΕΗ στην ηλεκτροπαραγωγή, πιθανότατα με την εξαγορά τουρκικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Ζερβός επισκέφθηκε και την ΠΓΔΜ, καθώς η ΔΕΗ συμμετέχει σε διαγωνισμό για τη δημιουργία δύο υδροηλεκτρικών σταθμών, ενώ σήμερα θα βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα, όπου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης για ζητήματα που αφορούν στο ενεργειακό κέντρο της δυτικής Μακεδονίας.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της ΔΕΗ στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε αναβρασμό, λόγω των σεναρίων για την πώληση λιγνιτικών μονάδων, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της πρόσβασης των ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

Σημειώνεται ότι αν και η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ποιές μονάδες θα πουλήσει, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει ότι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το λιγνίτη, οι οποίες περιλαμβάνουν και την πώληση μονάδων.

econews

Σχόλια