Στο έλεος των σκουπιδιών η Αθήνα

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ξεκινούν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, οι απολύσεις των οποίων συνεχίζονται.

Σημειώνεται πως ήδη 200 εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποχώρησαν καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους και τις επόμενες ημέρες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε σήμερα με το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου για το ζήτημα των συμβασιούχων και επεσήμανε ότι δεν προκάλεσε το πρόβλημα ο ίδιος, ούτε είναι σε θέση από μόνος του να το λύσει.

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι το θέμα θα λυθεί στη Βουλή.

Η άρνηση του υπουργείου Εσωτερικών να ανανεώσει τις συμβάσεις εκατοντάδων εργαζομένων στο τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων προκαλεί νέα προβλήματα, καθώς, εκτός των κινητοποιήσεων, περιορίζονται σημαντικά τα δρομολόγια αποκομιδής.

econews

Σχόλια