Εύβοια: αντιδράσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ΒΙ.ΠΕ στο Μαντούδι

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αντιδράσεις συναντά η πρόθεση των Αρχών για δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής στο Μαντούδι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 800 εκατ. ευρώ της οποίας την ολοκλήρωση έχει αναλάβει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αφορά τις νέες εγκαταστάσεις μονάδας ηλεκτροπαραγωγής έως 1.150 MW, με φυσικό αέριο.

Κατά την προχθεσινή συζήτηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΒΙΠΕ (Βιομηχανικής Περιοχής) του ομίλου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα το θέμα να αναβληθεί για συζήτηση και οριστικοποίηση της απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση.

Παράγοντες και φορείς της περιοχής υποστηρίζουν πως όλοι οι χωροταξικοί σχεδιασμοί την προτείνουν για τουριστική κυρίως και δευτερευόντως για μεταλλευτική ανάπτυξη και αντιτίθενται σθεναρά στη δημιουργία ΒΙΠΕ.

Η εταιρεία διατείνεται πως κατά την περίοδο κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν πάνω από 1.700 θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία περί τις 400 – 500 νέες θέσεις εργασίας.

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς αντιτείνουν πως η τοπική απασχόληση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 15 με 20 άτομα και υποστηρίζουν πως οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ολοκλήρωσης του έργου θα είναι καταστροφικές.

econews

Σχόλια