Φωτοβολταϊκά Lumeta: πιλοτικός σταθμός στον Ασπρόπυργο

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην εγκατάσταση του πρώτου Αμερικανικού φωτοβολταϊκού συστήματος οροφών LUMETA στην Ελλάδα προχώρησε ο Όμιλος Γιαννίδη.

Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από την επιχειρηματική μονάδα HERMES του Ομίλου, αποτυπώνοντας το σταθερό προσανατολισμό του Ομίλου Γιαννίδη στη δημιουργία μακρόχρονης αξίας.

Το Φ/Β σύστημα LUMETA συνιστά πρόταση αιχμής στην τεχνολογία μονοκρυσταλλικού πυριτίου συνδυάζοντας καλαισθησία, ασφάλεια και υψηλές ενεργειακές αποδόσεις.

Η επαναστατική, αυτοκόλλητη στο δώμα ή τη στέγη τοποθέτησή του εκμηδενίζει την όποια ανάγκη στήριξης ή πάκτωσης που θα επιβάρυνε το κτίριο και θα τραυμάτιζε τη μόνωσή του.

Ο πρωτοπόρος σχεδιασμός των Φ/Β πλαισίων LUMETA τους επιτρέπει να τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αλληλοσκιάζονται, βελτιστοποιώντας έτσι την συνολική εγκατεστημένη ισχύ.

Συγκρινόμενα με τα κλασσικά πάνελς που απαιτούν στήριξη, ο χρόνος εγκατάστασής τους είναι έως και 60% λιγότερος, γεγονός που αντανακλάται στο έως και 50% χαμηλότερο κόστος εργατικών.

Ο πιλοτικός Φ/Β σταθμός LUMETA είναι δυναμικότητας 16 kWp και υλοποιήθηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της γνωστής VITEX, της έταιρης επιχειρηματικής μονάδας του Ομίλου, στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν 40 Φ/Β συλλέκτες LUMETA τύπου PowerPly™ 400 καλύπτοντας επιφάνεια 116 τ.μ.

Μέσω της επένδυσης επί των ιδίων κτιρίων του Ομίλου, η HERMES αποδεικνύει ακόμη μια φορά την ισχυρή δέσμευσή της στην καινοτόμο τεχνολογία Φ/Β που προωθεί, τόσο ως επενδυτής όσο και ως EPC Contractor.

HERMES

Η επιχειρηματική μονάδα HERMES του Ομίλου Γιαννίδη αποτελεί αξιόπιστο EPC Contractor επιλογής με υλοποιημένα έργα άνω του 1ΜW to 2011. Οι εξειδικευμένες turn key λύσεις που προσφέρει στους επενδυτές είναι στρατηγικά προσανατολισμένες στην κατεύθυνση του εκμηδενισμού του ενεργειακού αποτυπώματος των κτιρίων απαντώντας στις διαρκείς ανάγκες μιας ασφαλούς και απόλυτα λειτουργικής οροφής που αναφέρονται στη διασφάλιση της υψηλής ενεργειακής της απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας, την καλαισθησία, το χαμηλό κόστος συντήρησης.

econews

Σχόλια