Φυσικό αέριο: δυσβάσταχτη για τους καταναλωτές η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δήλωση με αφορμή την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο έκανε ο υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης έκανε λόγο για μεγάλη επιβάρυνση των καταναλωτών και αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά κατά το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου κατά 30%.

Αναλυτικά, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε έγκαιρα και πιεστικά προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο φυσικό αέριο. Ήδη, από 1ης Σεπτεμβρίου, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά αυξήθηκε πάνω από 30%!

Η αύξηση ήταν, εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων, αναπόφευκτη και μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί, είτε δεν μπορούσαν να το αντιληφθούν, είτε αδιαφορούν για τις συνέπειες που έχουν τα μέτρα αυτά για τον απλό καταναλωτή.

Καλούμε, επειγόντως την κυβέρνηση και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να επισπεύσουν τη λήψη ρυθμιστικών μέτρων που θα αντισταθμίσουν την επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο φυσικό αέριο. Άλλως ο καταναλωτής θα βρεθεί σε ακόμη δυσχερέστερη θέση».

econews

Σχόλια