ΔΕΗ: τις προσεχείς ημέρες οι υπογραφές με Sinovel για το αιολικό στη Ροδόπη

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να πέσουν σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr οι τελικές υπογραφές με τη κινεζική Sinovel για τη μεγάλη επένδυση δημιουργίας αιολικού πάρκου ισχύος 210 MW στη Ροδόπη.

Ειδικότερα, κατά την τριήμερη επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα συμφωνήθηκαν οι βασικές λεπτομέρειες για τη συνεργασία των δύο πλευρών αναφορικά με το έργο, όμως η υπογραφή της συμφωνίας αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Η επίσκεψη που πραγματοποιούν από την Παρασκευή στην Αθήνα εκπρόσωποι της Sinovel θεωρείται το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση της μεγάλης αιολικής επένδυσης της από κοινού με τη ΔΕΗ στη Ροδόπη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος την Παρασκευή, με υπηρεσιακά στελέχη και παρουσία της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΠΕ, η κινεζική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον «πράσινο» ενεργειακό τομέα της Ελλάδας.

Αν και δε συζητήθηκε κάποιο συγκεκριμένο project, το κλίμα στη συνάντηση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως δείγμα του ευρύτερου κινεζικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στη χώρα, αφού στην κινεζική αντιπροσωπεία συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων των ΑΠΕ και άλλων εταιριών, πέραν της Sinovel.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό σχέδιο ΔΕΗ- Sinovel για το αιολικό 210 MW στη Ροδόπη, η κινεζική επίσκεψη αναμένεται να επισφραγιστεί με την σύναψη ενός συμφωνητικού, που θα περιγράφει με σαφήνεια και λεπτομέρειες το project.

econews

 

Σχόλια