Ροδόπη: Έργα 130 εκατ. ευρώ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

0
21

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Έργα προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ προωθούνται μέσω του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τη Δευτέρα.

Πρόκειται για έργα τα οποία είχαν προτείνει οι φορείς της περιοχής στις 56 ανοιχτές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν και τα οποία αξιολογήθηκαν.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνο Καλούδη, θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο κ. Καλούδης επισήμανε ότι έγινε προσπάθεια τα έργα που επιλέχθηκαν να μην λειτουργούν αποσπασματικά, αλλά να υπηρετούν την αναπτυξιακή στρατηγική.
Η περιοχή εστίασης του ολοκληρωμένου προγράμματος εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης αλλά και στο ανατολικό τμήμα της Οροσειράς Ροδόπης

Με στόχο την ανασυγκρότηση της περιοχής η οποία βιώνει τις συνέπειες της κατάρρευσης του σημερινού παραγωγικού προτύπου, επιλέγονται μέτρα που θα τονώσουν τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

econews

Σχόλια