Πετρέλαιο: εμπάργκο στις εισαγωγές από τη Συρία αποφάσισε η ΕΕ

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την επιβολή εμπάργκο στην εισαγωγή πετρελαίου από τη Συρία και την αυστηροποίηση των κυρώσεων αποφάσισαν σήμερα οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης στη χώρα.

Το εμπάργκο αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στο συριακό καθεστώς, αφού η ΕΕ αγοράζει το 95% του πετρελαίου που εξάγει η Συρία. Από την άλλη πλευρά, αναλυτές εκτιμούν ότι η Δαμασκός δεν θα αργήσει να βρει νέες αγορές για το πετρέλαιό της στην Ασία, ακόμα και αν χρειαστεί να μειώσει τις τιμές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, την επιβολή κυρώσεων στον πετρελαϊκό τομέα είχε ζητήσει νωρίτερα η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλιντον, ως μέσο πίεσης στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Aσαντ για να εγκαταλείψει την εξουσία

Η ΕΕ αποφάσισε επίσης να επεκτείνει τις κυρώσεις της για το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευσης της έκδοσης βίζας σε τέσσερις επιχειρηματίες που κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου και σε τρεις επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ οι βίαιες συγκρούσεις στη Συρία συνεχίζονται. Οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν ξανά στους δρόμους την Παρασκευή και τουλάχιστον τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις τελευταίους έξι μήνες.

econews

Σχόλια