Ενέργεια: ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις μικρές ανεμογεννήτριες

1
31

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αποσαφηνίστηκαν, τουλάχιστον για την Περιφέρεια Αττικής, τα δεδομένα που απαιτείται να περιλαμβάνει ο φάκελος του επενδυτή προκειμένου να λάβει Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) για την εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών.

Ειδικότερα εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, σχετική Διοικητική Πράξη της Περιφέρειας Αττικής μετά από σύμφωνη γνώμη του τμήματος Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία καθορίζεται το πρότυπο της μελέτης περιβαλλοντικής επιπτώσεων που πρέπει να υποβάλλει ο υποψήφιος επενδυτής μικρής ανεμογεννήτριας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εξέλιξη αυτή άνοιξε το δρόμο για να αξιολογηθούν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα αποτελεί πρόκριμμα και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, στις οποίες ωστόσο πρέπει να υπάρξουν σχετικές Διοικητικές Πράξεις, καθώς η διαδικασία είναι διακριτή για κάθε μία Περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι η περίπτωση των μικρών ανεμογεννητριών εντάσσεται στο λεγόμενο πρότυπο Β4.

Διευκρινίζεται ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση (ΕΠΟ) αφορά τις ανεμογεννήτριες ισχύος από 20KW και πάνω, μέχρι τα 50 KW. Για τις μικρότερες των 20 KW δεν απαιτείται ΕΠΟ.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πήρα τηλέφωνο στο τμήμα περιβάλλοντος της περιφέρειας Αττικής και μου είπαν ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα τίποτα για το πρότυπο Β4.
    Αν αυτά που λέγονται, ισχύουν, που μπορούν να βρεθούν?
    υπογεγραμμένα απο τον υπουργό φυσικά.
    Ευχαριστώ.

Comments are closed.