Κηφισός: σχέδιο προστασίας προβλέπει το νέο ρυθμιστικό

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Νέες ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων, έκτασης περίπου 20.000 στρεμμάτων, για τη μετεγκατάσταση βιομηχανιών που βρίσκονται στον Κηφισό ποταμό, προβλέπει το νέο ρυθμιστικό σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την Αθήνα.

Αυτό επισημαίνεται σε έγγραφό που απέστειλε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών Θανάση Λεβέντη και Γρηγόρη Ψαριανού, ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι οι δράσεις υποστήριξης του φορέα διαχείρισης και ανάπλασης Κηφισού θα χρηματοδοτηθούν και η χρηματοδότηση θα αφορά και «επιδεικτικά έργα ανάπλασης» και έργα απορρύπανσης τμημάτων του ποταμού, καθώς και προγραμμάτων μέτρησης της ρύπανσής του.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η ειδική υπηρεσία επιθεωρητών περιβάλλοντος έχει ενεργήσει 70 επιθεωρήσεις στην περιοχή και έχει διαπιστώσει παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε 51 περιπτώσεις, ενώ έλεγχος αναμένεται να γίνει και στις υπηρεσίες, που είναι αρμόδιες για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

econews

Σχόλια