Συνέλαβαν τη Ντάρυλ Χάνα έξω από το Λευκό Οίκο

0
10
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

H διάσημη ηθοποιός Ντάρυλ Χάνα συνελήφθη μπροστά στο Λευκό Οίκο μαζί με δεκάδες ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ενός πετρελαιαγωγού που θα συνδέει τον Καναδά με τις ακτές των νότιων αμερικανικών Πολιτειών στον Κόλπο του Μεξικού.

Η ηθοποίος δήλωσε πως αίτημα των ακτιβιστών είναι η απεξάρτηση της αμερικανικής οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα και εξέφρασε την ελπίδα πως ο Μπάρακ Ομπάμα δεν θα αφήσει τις πετρελαϊκές να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Αιτία της σύλληψης ήταν η άρνηση της Ντάρυλ Χάνα να υπακούσει στην εντολή αστυνομικών να μετακινηθεί από το πεζοδρόμιο όπου καθόταν. Η ηθοποιός και οι υπόλοιποι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παρεμπόδισης συγκοινωνιών και της απείθιας σε αστυνομικό όργανο.

Κι ενώ αυτά συνέβαιναν έξω από το Λευκό Οίκο, η καναδική πετρελαϊκή TransCanada δήλωνε πως ο αγωγός Keystone προϋπολογισμού 13 δισ. δολαρίων θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά του καναδικού αργού στα αμερικανικά διυλιστήρια που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού.

Υπενθυμίζεται πως η Ντάρυλ Χάνα έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ επιτυχημένες ταινίες όπως τα Blade Runner, Ροξάν και Ανθισμένες Μανόλιες.

Σχόλια