Καρέτα-καρέτα: δημόσια εκσκαφή φωλιάς στο Ρέθυμνο

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στα τέλη Αυγούστου η περίοδος ωοτοκίας έφτασε επίσημα στο τέλος της, ενώ παράλληλα η περίοδος εκκόλαψης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, με τα πρώτα χελωνάκια να έχουν πάρει το δρόμο τους προς τη θάλασσα, ήδη από τις αρχές του μήνα.

Δέκα μέρες μετά την εκκόλαψη των πρώτων μικρών χελωνών από κάθε φωλιά, οι εκπαιδευμένοι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ πραγματοποιούν δημόσιες εκσκαφές σε αυτές, προκειμένου να εξετάσουν το ποσοστό εκκολαψιμότητάς τους. Το ίδιο συνέβη και στις 10 Αυγούστου, στο Ρέθυμνο Κρήτης, όπου κατά τη διάρκεια δημόσιας εκσκαφής φωλιάς από τους εθελοντές, παρατηρήθηκε αριθμός ρεκόρ θεατών, που ήθελαν να την παρακολουθήσουν.

Σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Aquila Rethymna Beach, που βρισκόταν κοντά στην εν λόγω φωλιά, στην δημόσια εκσκαφή παρευρέθηκαν γύρω στoυς 200 τουρίστες. Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκαν εκτάκτως περισσότεροι εθελοντές στο σημείο της εκσκαφής, έτσι ώστε να ενημερώσουν το μεγάλο πλήθος των θεατών για τις φωλιές των θαλάσσιων χελωνών και για τη δουλειά του ΑΡΧΕΛΩΝ σε αυτές.

Μετά τη δημόσια εκσκαφή η φωλιά θεωρήθηκε επιτυχής με 101 αυγά εκ των οποίων τα 82 εκκολάφθηκαν και έφτασαν επιτυχώς στη θάλασσα, ενώ βρέθηκαν και 3 ζωντανά, παγιδευμένα μέσα στη φωλιά, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τους εθελοντές και βοηθήθηκαν να φτάσουν ασφαλή στη θάλασσα.

econews, ARCHELON

Σχόλια