Google+ Θλιβερά γεγονότα σε παραλία ωοτοκίας στην Κορώνη | EcoNews.gr
2 Σεπτεμβρίου 2011, 12:17 | Εμφανίσεις: 3229

Θλιβερά γεγονότα σε παραλία ωοτοκίας στην Κορώνη

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στις 17 Αυγούστου περαστικοί από το κιόσκι του Αρχέλων ενημέρωσαν τα μέλη της οργάνωσης ότι γίνεται beach party στην παραλία Μεμί στην Κορώνη.

Όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση “οι εθελοντές του Αρχέλων κατέβηκαν στην παραλία Μεμί όπου το party που οργάνωνε το Zanza club βρισκόταν σε εξέλιξη. Μεγάλα ηχεία έπαιζαν μουσική σε πολύ υψηλή ένταση, προβολείς και lazer έριχναν φως σε μεγάλη απόσταση μέσα στη θάλασσα καθώς και πάνω στην παραλία. Δίπλα ακριβώς από το πάρτυ υπήρχαν τρεις φωλιές της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta. Από τη μία από αυτές θα άρχιζαν να βγαίνουν χελωνάκια μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ από τις άλλες δύο είχαν ήδη αρχίσει. Από αυτά, όπως ανακαλύψαμε οκτώ είχαν κατευθυνθεί προς τη θάλασσα και δύο είχαν χαθεί μέσα στο πάρτυ.

Το γεγονός ότι οκτώ χελωνάκια κατάφεραν να μπουν στη θάλασσα δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό διότι τα φώτα και οι δονήσεις από τη μουσική τα αποπροσανατολίζουν με αποτέλεσμα να μπερδεύονται, να ξαναβγαίνουν από τη θάλασσα, να κατευθύνονται προς την πηγή του φωτός και να πεθαίνουν.

Ο Αρχέλων ειδοποίησε την αστυνομία και μία εθελόντρια αποφάσισε να πάει η ίδια στο αστυνομικό τμήμα. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός και δεν μπορεί να εγκαταλείψει το πόστο του καθώς επίσης και ότι έχει εντολή από το διοικητή του να μην παρέμβει στο beach party διότι έχει πάρει άδεια από την αντιδήμαρχο.

Έπειτα από δική μας έρευνα στην κτηματική υπηρεσία δεν υπάρχει δικαίωμα τέτοιας αδειοδότησης. Προσπαθήσαμε ακόμη να πείσουμε τον ιδιοκτήτη του club να μη ρίχνει φως στη θάλασσα και να μειώσει την ένταση της μουσικής χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Έτσι μείναμε πάνω από τις φωλιές μέχρι τις 6:30 όπου και τελείωσε το πάρτυ, παίρνοντας το χελωνάκια και απελευθερώνοντας τα σε περιοχή σκοτεινή και ήσυχη μακριά από το πάρτυ. Συνολικά έτσι σώθηκαν 14 χελωνάκια.

Οι δονήσεις επηρεάζουν αρνητικά τα έμβρυα της θαλάσσιας χελώνας αναγκάζοντας τα να βγαίνουν πρόωρα και σε συνδυασμό με τα φώτα τα αποπροσανατολίζουν με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να χάνουν τη ζωή τους. Τέτοια γεγονότα είναι πολύ θλιβερό να συμβαίνουν και κυρίως σε παραλίες ωοτοκίας ενός είδους απειλούμενου με εξαφάνιση”.

econews, ΑΡΧΕΛΩΝ

Σχετικά Άρθρα ΑΡΧΕΛΩΝ: απελευθερώθηκαν τέσσερις χελώνες από το Κέντρο ΔιάσωσηςΑΡΧΕΛΩΝ: εναντίον διοργάνωσης beach party στο Καλαμάκι Φαιστού στην ΚρήτηΟ ΑΡΧΕΛΩΝ σώζει δεκάδες θαλάσσιες χελώνες κάθε χρόνοΑΡΧΕΛΩΝ: ξηλώθηκε ο παράνομος κυματοθραύστης στο ΜαραθονήσιΟ ΑΡΧΕΛΩΝ στο Φεστιβάλ των Θαυμάτων ΑΡΧΕΛΩΝ: 307 εκθαλασσώσεις θαλάσσιων χελωνών το 2011ΑΡΧΕΛΩΝ: ρεκόρ περίθαλψης τραυματισμένων χελωνών το καλοκαίριΣυνεργασία Hellenic Seaways – Αρχιπελάγους για το θαλάσσιο περιβάλλονΑΡΧΕΛΩΝ: απελευθέρωση επτά χελωνών τον ΙούνιοΑρχιπέλαγος: διάσωση χελώνας caretta caretta στη Σάμο (video)

Το www.econews.gr υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ των αναγνωστών. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα και καταθέστε την άποψή σας κάτω από το άρθρο στο box "Σχολιάστε".

* * * * * 2 Αξιολογήστε το άρθρο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΚαλλιστώWWFGreenpeaceMEDASSETΑρκτούροςΑΡΧΕΛΩΝΜεσόγειος SOS