ΑΠΕ: θετικές εξελίξεις αναμένονται στην αγορά από τα τραπεζικά deals

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο θα δώσουν λύση στα έντονα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν πολλά ώριμα project ανανεώσιμης ενέργειας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς της πράσινης ενέργειας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του energypress.gr,  οι εταιρείες του κλάδου της ενέργειας, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που προκάλεσε γενικότερα το τραπεζικό ντιλ που ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, θεωρούν ότι μοιραία μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που θα εισρεύσει στην αγορά, θα κατευθυνθεί για τη χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ.

«Δύο είναι οι μεγάλοι τομείς σε επενδυτικό επίπεδο στην Ελλάδα, οι κατασκευές και η ενέργεια. Στις κατασκευές πιθανώς να βοηθήσει στην αναθέρμανση της αγοράς κατοικίας με τη χορήγηση νέων στεγαστικών δανείων και την ολοκλήρωση αγοραπωλησιών που εκκρεμούσαν. Όμως στην ενέργεια, εάν κατευθυνθούν χρηματοδοτήσεις, τότε αυτό μεταφράζεται αυτόματα σε νέες επενδύσεις και άρα ο κλάδος αποκτά προβάδισμα» τονίζει πηγή της αγοράς ΑΠΕ που κλήθηκε να σχολιάσει το τραπεζικό deal.

Και βέβαια ζητούμενο παραμένει εκτός από τις εξελίξεις μεταξύ Alphabank και Eurobank, η απάντηση της Εθνικής.

Εάν γίνουν και άλλα deals και δημιουργηθεί ένα θετικό ντόμινο τότε θα βοηθηθεί σημαντικά η αγορά, εκτιμούν στελέχη του ενεργειακού τομέα, επισημαίνοντας ότι χωρίς χρηματοδότηση, δηλαδή ισχυρό τραπεζικό τομέα δεν μπορούν να προωθηθούν έργα.

 

econews

Σχόλια