Στον εισαγγελέα βυτιοφορείς που μετέφεραν υγρά τρόφιμα και βιοντήζελ

0
39

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην Εισαγγελία Αθηνών παρέπεμψε ο ΕΦΕΤ πέντε ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων και μία εταιρεία που δραστηριοποιείται και στον χώρο των μεταφορών για διακίνηση βιοκαυσίμων (βιοντήζελ) με βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων κατά παράβαση της υφιστάμενης Εθνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Άλλοι τρεις ιδιοκτήτες βυτιοφόρων παραπέμφθηκαν για παραβάσεις που αφορούσαν στην καταλληλότητα και υγιεινή των οχημάτων και για παρακώλυση του ελέγχου.

Τα ευρήματα προέκυψαν μετά από ελέγχους της Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ σε συνεργασία, τόσο με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όσο και με τη Διεύθυνση Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και μετά από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΦΕΤ η διαδικασία επιβολής προστίμων ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εγγράφως το υπουργείο Υποδομών, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων αναφορικά με την αφαίρεση της αδειοδότησής τους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μετά από αλλεπάλληλες διασταυρώσεις εμπορικών παραστατικών οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ εντόπισαν τέσσερα βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών τροφίμων τα οποία είχαν πραγματοποιήσει 17 διακινήσεις βιοκαυσίμων (βιοντήζελ) από την Ελλάδα με προορισμό τη Βουλγαρία, παρότι ήταν βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, τόνισε ότι «η μη συμμόρφωση με τους όρους αδειοδότησης των βυτίων μεταφοράς υγρών τροφίμων συνιστά παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία και συνεπώς πρόκειται για σοβαρή παράβαση που από τον ΕΦΕΤ θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη αυστηρότητα».

«Πλέον οι έλεγχοί μας με τη συνεργασία και κλιμακίων των Περιφερειών θα είναι στοχευμένοι, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Μίχας.

econews

Σχόλια