Κρήτη: δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για περιστατικά κακοποίησης ζώων

1
23

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην ενεργοποίηση δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής, στην οποία οι πολίτες της Κρήτης μπορούν να καλούν για καταγγελίες και παροχή συμβουλών για περιστατικά παράνομης δηλητηρίασης ζώων, προχώρησε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 11 020202, είναι διαθέσιμη για κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00 – 15.00.

Στη γραμμή, συνεργάτες του μουσείου απαντούν σε ερωτήσεις και παράλληλα παρέχουν πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες στα δηλητηριασμένα ζώα, για διαθέσιμους κτηνιάτρους και για τα κατάλληλα φάρμακα.

Στόχος της λειτουργίας της είναι η άμεση βοήθεια σε δηλητηριασμένα ζώα, αλλά και η ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για συμμετοχή στο έργο ενάντια στην χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «καινοτόμες δράσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων σε μεσογειακές πιλοτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Διορθώστε παρακαλώ τον τίπλο και την εικόνα για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις. Η γραμμή αφορά βασικά ζώα στην ύπαιθρο (άγρια κυρίως) και όχι κατοικίδια. Δηλητηρίαση και όχι γενικά κακοποίηση.

Comments are closed.