Ενέργεια: στο fast track επενδύσεις 1,2 δισ.

0
33

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τέσσερα στρατηγικά επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ πήραν το πράσινο φως από το Invest in Greece για ένταξη στο νόμο fast track και προωθούνται προς έγκριση στη διυπουργική επτιροπή στρατηγικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», πρόκειται για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ, ισχύος 200 ΜW στην Πτολεμαΐδα, την επένδυση της «Χρυσωρυχεία Θράκης», που ανήκει στην καναδική Eldorado Gold, στα μεταλλεία χρυσού Περάματος, την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 126,82 ΜW από τη «Σίλσιο Φωτοβολταϊκά Πάρκα ΑΕ», συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου και τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων 131,074 MW από τις εταιρείες Solar Concept και Spes Solaris του επιχειρηματία Δημήτρη Παναγάκου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε χθες ότι  το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχουν κινητοποιηθεί από τα προγράμματα του υπουργείου φθάνουν στα 20 δισ. ευρώ, ενώ επισήμανε σε φάση αξιολόγησης βρίσκονται ακόμα περίπου 20 σχέδια, προϋπολογισμού 5,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι με τροπολογία, που θα ψηφιζόταν χθες στη Βουλή, δίνεται παράταση ενός έτους στις επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί στον παλαιό αναπτυξιακό νόμο για να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους και να λάβουν την επιχορήγηση που τους αναλογεί.

econews

Σχόλια