Ενέργεια: συνάντηση Παπακωνσταντίνου – τρόικας για την απελευθέρωση της αγοράς

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τους εκπροσώπους της τρόικας θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο των συσκέψεων για την αξιολόγηση του βαθμού εφαρμογής των προβλέψεων του Μνημονίου.

Σύμφωνα με tanea.gr, στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί η πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, με σημαντικότερη εξέλιξη την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση των αγορών ρεύματος – φυσικού αερίου, την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ, με την οποία έκλεισε μια πολυετής εκκρεμότητα της χώρας έναντι της ΕΕ.

Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της πρόσβασης ανταγωνιστών της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή, καθώς και η προοπτική διάθεσης πακέτου μετοχών της ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση θα παρουσιαστεί πιθανότατα το σχέδιο για απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων αλλά και οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.

Στο μεταξύ, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΓΕΝΟΠ για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «σχεδιάζει να δωρίσει το Αμύνταιο1, το Αμύνταιο 2, το Ορυχείο της Βεύης, την Μελίτη 2 και μια σειρά εργοστάσια», ξεκαθαρίζοντας ότι «η πώληση των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με επένδυση» και γι” αυτό το λόγο δηλώνει ότι θα την εμποδίσει.

econews

Σχόλια