Φωτοβολταϊκά: στρατηγική επένδυση της Positive Energy στη Build-IT

0
30

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Όμιλος εταιρειών της Positive Energy που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων σε όλη την Ελλάδα και στον κλάδο της τεχνολογίας με μακρόχρονη και εξειδικευμένη εμπειρία στην  παροχή ολοκληρωμένων επιχειρησιακών λύσεων πληροφορικής, στα πλαίσια της αναπτυξιακής του στρατηγικής, εντάσσει στο δυναμικό του την εταιρία Build-IT, που αναπτύσσει και παρέχει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις στο χώρο της Ευφυούς Διαχείρισης Παραγωγής και Αποθήκευσης Ενέργειας.

Αξιοποιώντας την εμπειρία που διαθέτει μέσα από την υλοποίηση μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων σε όλη την Ελλάδα και την ισχυρή τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στην 20ετή επιχειρηματική του πορεία μέσα από το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων πληροφορικής, ο όμιλος εταιρειών της Positive Energy, διευρύνει δυναμικά το φάσμα των δραστηριοτήτων του και σε συνεργασία με μία ελληνική καινοτομική εταιρία του χώρου των Πράσινων Τεχνολογιών, θέτει νέους υψηλούς στόχους για περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Η Build-IΤ έχει διαγράψει μέχρι σήμερα μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της Ενεργειακής Πληροφορικής (Energy ICT) αναπτύσσοντας και προωθώντας λύσεις για ορθολογική διαχείριση ενέργειας σε κτίρια του τριτογενούς τομέα και στη βιομηχανία. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, που απαιτεί ολοκληρωμένες λύσεις με καινοτόμες εφαρμογές που μεγιστοποιούν την απόδοση των επενδύσεων και δημιουργούν υψηλή προστιθέμενη αξία, η ένταξή της στον όμιλο της Positive Energy, δημιουργεί μία σημαντική συνέργεια με στόχο τη δυναμική διείσδυση του ομίλου στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Positive Energy, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος δήλωσε σχετικά: “Η παγκόσμια ενεργειακή αναδιάρθρωση  δημιουργεί νέες απαιτήσεις και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία που συνεπάγεται τη δυναμική διεύρυνση του φάσματος των δραστηριοτήτων μας, διατηρώντας την ίδια περιβαλλοντική φιλοσοφία ανάπτυξης. Στόχος μας παραμένει η υλοποίηση ενός φιλόδοξου επιχειρηματικού πλάνου στο χώρο της ¨Εξυπνης” και “Καθαρής” ενέργειας, μέσα από την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας και της υγιούς χρηματοοικονομικής βάσης που διαθέτουμε. Στα άμεσα σχέδιά μας περιλαμβάνεται η δυναμική επέκταση των ολοκληρωμένων λύσεων που προσφέρουμε και σε ξένες αγορές, μέσα από τις θυγατρικές που έχουμε ιδρύσει και λειτουργούμε ”.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Build-IT, κ. Μενέλαος Ιωαννίδης δήλωσε σχετικά: “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την είσοδο μας στον Όμιλο της Positive Energy. Η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει να επεκταθούμε άμεσα σε νέες αγορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αντιμετωπίζοντας με νέα δυναμική τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται γύρω μας μέσα από ένα ισχυρό όμιλο με εξειδικευμένη τεχνογνωσία στα θέματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και διάθεση να πρωτοστατήσει στον νέο αναδιαμορφούμενο παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.”

Σχόλια