Θάσος: έβαζε φωτιές επειδή δεν τον προσέλαβε ο Δήμος

0
64

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας ο 35χρονος άντρας από την Ποταμιά Θάσου, που συνελήφθη την Τρίτη και ομολόγησε ότι έβαλε φωτιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, σε ισάριθμες δασικές εκτάσεις του νησιού.

Ο συλληφθείς κατά το παρελθόν ήταν και εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Αντώνης Μαλελίδης, δήλωσε ότι ο δράστης, κατά την ομολογία του, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και προέβη στην ενέργεια αυτή, επειδή ήθελε να εκδικηθεί το Δήμο Θάσου, που φέτος δεν τον προσέλαβε ως εποχικό προσωπικό.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές χωροφύλακες στο νησί αντιλήφθηκαν αμέσως τις φωτιές που έβαζε ο 35χρονος δράστης και χάρη στην άμεση ετοιμότητα κατάφεραν να τις σβήσουν έγκαιρα, παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πυροσβεστών, ο δράστης λειτουργούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σκορπούσε στο δάσος κοπριά, στην οποία στη συνέχεια έβαζε φωτιά.

Σημειώνεται πως τον Αύγουστο του 1985, η Θάσος δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα από την ανεξέλεγκτη, για σχεδόν τρία 24ώρα, δασική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο νησί και η οποία κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, γεμάτα με πλατάνια και πεύκα.

econews

Σχόλια