Δασικοί χάρτες: τον Σεπτέμβρη η κύρωση

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, η κύρωση των πρώτων δασικών χαρτών της Αττικής που αφορούν 70.000 στρέμματα δάσους σε Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και Μαραθώνα.

Η συνολική δασική έκταση στα όρια των παραπάνω δήμων, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, είναι 90.000 στρέμματα, όμως για τα 20.000 έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις από πολίτες και προς το παρόν μένουν εκτός κύρωσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αντιρρήσεις είναι περίπου 3.000 και αναμένεται να εκδικαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σημειώνεται ότι η πορεία του προγράμματος κατάρτισης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών αλλά και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις εκτάσεις που πρόσφατα κάηκαν εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους γενικούς γραμματείς των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, με τη συμμετοχή του ειδικού γραμματέα Δασών Γιώργου Αμοργιανιώτη.

econews

Σχόλια