Φυσικό αέριο: επεκτείνεται σε όλη την Πελοπόννησο ο αγωγός

1
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η οριστικοποίηση της χάραξης και η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου σε όλη την Πελοπόννησο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την προεδρία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ειδικότερα, κατά την σύσκεψη επισφραγίστηκε η απόφαση να φθάσει το φυσικό αέριο και μακρύτερα από την αρχική πρόβλεψη στους νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας, αλλά και στην Ηλεία και την Αχαΐα.

Ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις τεχνικές του υπηρεσίες να ξεκινήσουν τις μελέτες προκειμένου η Πελοπόννησος των επτά νομών να απολαμβάνει αυτό το τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο σημαίνει χαμηλότερο κόστος διαβίωσης για τα νοικοκυριά και ευνοϊκότερους όρους για το επιχειρείν.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η έλευση του αγωγού και η δημιουργία δικτύων διανομής στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις θα δημιουργήσει περίπου 1.500 νέες θέσεις εργασίας στην ελεύθερη αγορά των νομών της Πελοποννήσου και ουσιαστικά θα αποτελέσει μια εξαιρετικά σημαντική αναπτυξιακή συνεισφορά στην σημερινή άνυδρη εποχή επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια κατά 35% μέσω του ΕΣΠΑ, και ως εκ τούτου πρέπει τα οφέλη του να αποδοθούν σε όλους τους πολίτες, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει συμφωνία με τον κ. Μανιάτη σχετικά με την ενσωμάτωση οπτικής ίνας στον κεντρικό αγωγό, γεγονός που θα καταστήσει την Πελοπόννησο την περιφέρεια με την μεγαλύτερη ευρυζωνικότητα στην επικράτεια.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. επιτέλους το φυσικό αέριο στην πελλοπόνησο το χρησιμοποιούν!
    αυτά γιατί δεν τα βγάζουν στην τηλεόραση να χαρούμε?
    αντε με το καλό και με το πετρέλεο που βρήσκετε στο αιγαίο!

Comments are closed.