Σαντορίνη: μνημείο στον βυθό για τον Κουστό

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τον Γάλλο ωκεανογράφο, εξερευνητή και συγγραφέα, Ζακ-Ιβ Κουστό, τίμησε η Σαντορίνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, πριν από λίγες ημέρες, ο Πιέρ-Ιβ Κουστό, γιος του Ζακ Κουστό, μαζί με τους επαγγελματίες δύτες Μιχάλη Σωτηρίου και Αποστόλη Στυλιανόπουλο μετέφεραν αναμνηστική πλακέτα στον βυθό της Σαντορίνης.

Η μαρμάρινη πλακέτα, βάρους 70 κιλών, ποντίστηκε σε βάθος 7 μέτρων, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην περιοχή «Φάρος» στο Ακρωτήρι.

Δημιουργός της πλακέτας, που είναι διακοσμημένη με χρυσά ψάρια και κατασκευάστηκε από μάρμαρο στο Χαλκί της Νάξου, είναι ο Alexander Reichardt.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στα 29 του ο Πιέρ-Ιβ Κουστό είναι ένας από τους πιο δραστήριους δύτες, εξερευνητές και ακτιβιστές για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Τον τελευταίο καιρό πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου δυτών που θα καταγράφουν με βίντεο και θα αναρτούν στο Διαδίκτυο τις ομορφιές, τους κινδύνους και κυρίως τις παρανομίες που απειλούν τις θάλασσες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε στο 3ο «Διεθνές Φεστιβάλ Αξία» στη Νάξο, όπου παρουσίασε έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό του πατέρα του και δήλωσε για άλλη μια φορά πως τα ελληνικά πελάγη τού ασκούν μια ξεχωριστή γοητεία, αφού έχουν πλούσια ιστορία, γεμάτη μύθους και θρύλους.

econews

Σχόλια