Φουκουσίμα: δύο εργαζόμενοι εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα εκτέθηκαν στις 28 Αυγούστου σε κύμα ακτινοβολίας Βήτα ποσότητας μεγαλύτερης των 15 μιλισιβέρτ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Tokyo Electric Power Co. (TEPCO).

Οι εργαζόμενοι αντικαθιστούσαν φίλτρα ενός συστήματος απορρύπανσης μολυσμένου με ραδιενέργεια ύδατος, ενώ πιθανότατα εκτέθηκε και ένας τρίτος που βρισκόταν στο χώρο.

Οι τρεις άνδρες θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για να εξακριβωθεί η έκταση της έκθεσής τους στη ραδιενέργεια.

Οι ακτίνες Βήτα είναι ένας τύπος ακτινοβολίας που διαπερνά το δέρμα και απορροφάται από τον οργανισμό, με ανώτατο όριο πρόσληψης τα 1000 μιλισιβέρτ.

Την ίδια στιγμή, η Tepco θα προβεί σε αναθεώρηση των στόχων της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς η διακοπή της λειτουργίας της πυρηνικής μονάδας Νταίτσι στη Φουκουσίμα την ανάγκασε να στραφεί στην καύση ορυκτών καυσίμων για τη διατήρηση των επιπέδων ηλεκτροπαραγωγής.

Η εταιρεία θεωρεί ότι είναι σχεδόν αδύνατο να επιτύχει το στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 20% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως και άλλες ενεργειακές εταιρείες της χώρας θα προβούν σε αναθεώρηση των στόχων τους.

econews

Σχόλια