Πυρκαγιές: σε ύφεση στον Έβρο – "Μάχη" σε Αιτωλοακαρνανία, Χίο

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία

Σε ύφεση εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελπίζει να τη θέσει υπό έλεγχο εντός της ημέρας, καθώς αναμένεται εξασθένιση των ανέμων.

Στον Έβρο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν καεί 35.000 στρέμματα, αν και τοπικοί φορείς δηλώνουν ότι η πυρκαγιά μπορεί να έχει κάψει περισσότερα από 70.000 στρέμματα.

Επί τόπου επιχειρούν 132 πυροσβέστες, 67 οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα, εννέα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο από τη Γαλλία και δύο από την Ισπανία.

Στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες, δέκα οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Φυτά Χίου, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ το πύρινο μέτωπο στο Κυλιόμενο Ζακύνθου. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται επίσης φωτιές που ξέσπασαν την Κυριακή στην περιοχή Ραπταίοι Εύβοιας και στην περιοχή Σγουροκεφάλι στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής καταγράφηκαν 86 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

econews

 

Σχόλια