ΔΕΗ: επιστολή «Σπάρτακου» σε Παπακωνσταντίνου για τις λιγνιτικές μονάδες

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πρόσκληση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να συμμετάσχει ως κεντρικός εισηγητής στην ημερίδα για το λιγνίτη που προγραμματίζεται για τις 9 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα, επαναλαμβάνει με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό το Σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ στην περιοχή.

Ειδικότερα, με αφορμή πληροφορίες περί πώλησης λιγνιτικών ή και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του «μνημονίου» και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό ή όχι με πώληση «πακέτου» μετοχών της ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή, ο «Σπάρτακος» επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στα θέματα της επιχείρησης είναι καταιγιστικές, σημαντικές και κρίσιμες.

Η επιστολή του Σωματείου

«Κύριε Υπουργέ

Δυστυχώς διανύουμε μία περίοδο που οι εξελίξεις στα θέματα της ΔΕΗ είναι τόσο καταιγιστικές, σημαντικές και κρίσιμες, που θα έλεγε κανείς ότι απαιτούνται βιονικές δυνάμεις για να παρακολουθούνται τα τεκταινόμενα.

Όμως, τις ίδιες ακριβώς δυνάμεις φαίνεται πως θα πρέπει να διαθέτει κανείς προκειμένου  να «κρατήσει έναν λογαριασμό» από όλα όσα καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Την ώρα που κρίνεται το μέλλον της ΔΕΗ, την ώρα που η κατάσταση της Εθνικής μας Οικονομίας εξαρτάται άμεσα από τις καθημερινές εξελίξεις στα ενεργειακά, αυτή λοιπόν την ώρα, που όλοι περιμένουν από επίσημα χείλη μια θέση σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει, έρχονται τελικά αντιμέτωποι με νέα σενάρια, νέες υποθέσεις και ενδεχόμενα.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου δεν τη συμμερίζεται κανένας. Αντίθετα οι «πηγές» φροντίζουν να κρατούν καλά ενημερωμένο τον τάδε ή το δείνα δημοσιογράφο ή παράγοντα, με αποτέλεσμα η σύγχυση και η αγωνία να μεγαλώνουν. Μη ξεχνάτε όμως κ. Παπακωνσταντίνου  ότι μαζί με αυτά μεγαλώνουν και το μένος και η αγανάκτηση του κόσμου.

Κύριε Υπουργέ

Πριν από λίγο καιρό δηλώνατε ότι «δεν έχω σταματήσει να μιλάω με συμπατριώτες μου από την Κοζάνη και αν χρειαζόταν θα μπορούσα να εξηγήσω σε όλους κάθε απόφαση που έχει παρθεί από την κυβέρνηση. Η ζωή στην Κοζάνη ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει στο ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ».

Δυστυχώς η προσωπική σας εκτίμηση διαφέρει παρασάγγης από τη θέση της τοπικής κοινωνίας και μάλλον πλανάστε αν νομίζεται ότι ΔΕΝ χρειάζεται να δώσετε εξηγήσεις. Ιδού η Ρόδος λοιπόν.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήδη σας έχει προσκαλέσει να είστε ο κεντρικός εισηγητής της ημερίδας που διοργανώνει στις 9 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης λιγνίτη σε ιδιώτες – οι εξελίξεις στη ΔΕΗ Α.Ε. μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου».

Εκτιμούμε ότι η πρόσκληση αυτή αποτελεί παράλληλα και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσετε επιτέλους τις απαντήσεις που ζητά η τοπική κοινωνία, πρωτίστως».

econews

Σχόλια