Ρόδος: 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ 12 – 21 Σεπτεμβρίου

0
9

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί δεκαήμερο εκδηλώσεων με πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει εκθέσεις, ημερίδες, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, με μια συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου στις 10 το βράδυ, όπου θα σχηματιστεί με δάδες το σήμα της Ειρήνης, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τοπικά συγκροτήματα.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ξεχωρίχει η ημερίδα που διοργανώνεται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Πυρηνικό Πρόγραμμα της Τουρκίας: Μία διαρκής απειλή στη γειτονιά μας» με εισηγητές τον κ. Θανάση Γεράνιο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ Παναγιώτη Τσάκωνα καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον κ. Tolga Yarman καθηγητή του Πανεπιστημίου Οκάν της Κωνσταντινούπολης και πρώην μέλος της Τουρκικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του με τα εγκαίνια μιάς Έκθεσης για το Περιβάλλον θα στην αίθουσα της Πύλης D’ Amboise, στην οποία θα εκθέσουν έργα τους οι διεθνώς βραβευμένοι Ρόδοι σκιτσογράφοι Βαγγέλης Παυλίδης και Μιχάλης Κουντούρης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή καθ” όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Στις σημαντικές παρουσίες από τον διεθνή χώρο, συγκαταλέγονται οι Michela Presta και Angelo Gentili, της ιταλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente, που θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων τη δράση της οργάνωσης για τα ύποπτα ναυάγια με τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα στο χώρο του Ιονίου και της Αδριατικής.

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για την οργάνωση των εκδηλώσεων συνεργάζονται: το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «Θέασις», η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, ο Όμιλος Κινηματογραφιστών Ρόδου Cine-Απόπειρα, η Πρωτοβουλία «Κοινόν Δωδεκανησίων», η ΜΚΟ Λυσιστράτη, η Ομάδα Οικολογικά-Ροδιακά.

H πραγματοποίηση του Φεστιβάλ γίνεται με τη στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης Ρόδου, της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Δημοτικής Επιχείρησης «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ».

econews

Σχόλια