Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

0
62

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Περισσότερες από 100 νέες πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε 24 ώρες, οι οποίες με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων επεκτείνονταν ταχύτατα, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εφιαλτική η κατάσταση στην Αρκαδία

Οι μνήμες από τις πυρκαγιές του 2007 ξύπνησαν και πάλι στην Αρκαδία.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη. Στο χωριό Μανιάτη μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν καεί κατοικίες.
Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.

Πύρινη κόλαση στον Έβρο – Απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές

Περισσότερα από 47.000 στρέμματα έχει κάνει στάχτη η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για τέταρτη μέρα στην Λευκίμη του Έβρου.

Με εναέρια μέσα από Ελλάδα, αλλά και από ξένα κράτη, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο κάποιο από τα πολλά πύρινα μέτωπα.

Χθες το μεσημέρι η φωτιά απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού Κοίλα, που έχει εκκενωθεί, ενώ ένα άλλο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καβησού, απειλώντας στρατόπεδο της περιοχής και το άλσος της Αγίας Παρασκευής Φερών.

Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε συντονισμένη επέμβαση της πυροσβεστικής αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς.

Πάντως βελτιωμένη είναι η κατάσταση σήμερα καθώς η μείωση της έντασης των ανέμων συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειες κατάσβεσης.

 Άνοιξε η Εθνική Οδός Αντιρρίου-ΙωαννίνωνΣυνελήφθη 35χρονος ύποπτος για εμπρησμό

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά στην περιοχή Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, ενώ πριν από λίγο άνοιξε η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις διέκοψαν τα ξημερώματα την κυκλοφορία στην  στο ύψος της Γαβρολίμνης, όταν οι φλόγες έφτασαν μέχρι την Εθνική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, συνελήφθη 35χρονος Αλβανός ο οποίος ομολόγησε ότι τον εμπρησμό με σπίρτα.

Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Ιωάννινα, Αχαΐα, Φθιώτιδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στη Ζάκυνθο, στην Αμφιλοχία στη θέση Στάνος και στις Νεγράδες Ιωαννίνων.

Η φωτιά στην Αχαΐα στην περιοχή Χαϊκάλι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά χθες το βράδυ, ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Εντωμεταξύ τις φυλακές στο Μαλαδρίνο απείλησε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Φθιώτιδα, καθώς οι φλόγες έφθασαν μέχρι τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος κράτησης.

Η πυροσβεστική με σύμμαχο την αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα απέτρεψαν το ενδεχόμενο να επεκταθεί η φωτιά στο χώρο των φυλακών και την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο.

econews

Σχόλια