Σεμινάριο Περμακουλτούρας 6-21 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

1
30

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Το Σεπτέμβρη πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με τη συνεργασία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, ένα πλήρες σεμινάριο σχεδιασμού περμακουλτούρας (permaculture), με εισηγητή τον Αυστραλό Darren Doherty, σχεδιαστή και δάσκαλο περμακουλτούρας παγκόσμιας εμβέλειας.

Η Permaculture (διαρκής καλλιέργεια ή περμακουλτούρα) είναι η συνειδητή σχεδίαση και διαχείριση παραγωγικών αγροτικών και ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων.

Το επίκεντρό της είναι ο σχεδιασμός ανθρώπινων οικισμών, όπου η έννοια της περμακουλτούρας υφαίνει τις αρχές της σε έναν ιστό σωστής και παραγωγικής ανάπτυξης, που βοηθά ταυτόχρονα στην αναγέννηση της φύσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε οποιοδήποτε από τα πεδία στα οποία εφαρμόζεται η Περμακουλτούρα (γεωργία, κατασκευές, ενέργεια, υγεία, παιδεία, οικονομία …), σε ιδιοκτήτες γης σε περιαστικές και αγροτικές περιοχές, αλλά και σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες και ακτιβιστές που επιθυμούν να διευρύνουν τους πνευματικούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες για τη βελτίωση των φυσικών συστημάτων και των ανθρώπινων οικοτόπων.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα ήθελα μερικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου. Πού γίνεται και πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή.

Comments are closed.