Το ποδήλατο πάει Τρίπολη

0
31

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε μια λιτή τελετή στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, παρουσία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, και του προέδρου της εθνικής ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάση Τερζή, παρέδωσε στον δήμο Τρίπολης και τον δήμαρχο, Γιάννη Σμυρνιώτη, πενήντα ποδήλατα για την έναρξη εφαρμογής της δράσης, «Το ποδήλατο στη ζωή μας» στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Η δράση αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη γνωριμία των πολιτών με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης.

Εντάσσεται στο πλαίσιο καταπολέμησης και πρόληψης όλων εκείνων των νοσημάτων που σχετίζονται με την κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης και των καταχρήσεων προάγοντας παράλληλα το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης ψυχαγωγίας και άθλησης για όλη την οικογένεια.

Ο Δήμος συμμετέχοντας στην παραπάνω δράση γίνεται φορέας διαχείρισης των ποδηλάτων διατηρώντας την υποχρέωση φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού. Επίσης φέρει την υποχρέωση χάραξης προτεινόμενων ασφαλών διαδρομών προσβάσιμων από όλες τις ηλικίες.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης , Γιάννης Σμυρνιώτης, ευχαριστεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως και όλους όσους συντέλεσαν στην ένταξη του Δήμου στην παραπάνω δράση .

Η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης που στηρίζουν τη χρήση του ποδήλατου ως μέσο μετακίνησης και άθλησης κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

Μήνυμα Δημάρχου

H Τρίπολη , η πρωτεύουσα του Μοριά , η Τρίπολη της Iστορίας και του Πολιτισμού , του Πνεύματος και της Τέχνης προσελκύει το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εκπόνηση πιλοτικού προγράμματος που προάγει το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άθλησης για όλη την οικογένεια μπορεί να βρει στο κέντρο της Πελοποννήσου τις ιδανικές συνθήκες εφαρμογής του.

Η δράση « Το ποδήλατο στη ζωή μας » δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη γνωριμία των πολιτών αλλά και των επισκεπτών με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Το ποδήλατο προάγεται και ως μέσον τουριστικής περιήγησης επιτρέποντας στον ποδηλάτη να απολαύσει τα αξιοθέατα και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Ο Δήμος Τρίπολης θα καταβάλλει σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης που στηρίζουν τη χρήση του ποδήλατου ως μέσο μετακίνησης και άθλησης κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

econews

Σχόλια