Άρτα: εκδήλωση για την ανάπτυξη της υπαίθρου

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η ανάπτυξη της υπαίθρου και συγκεκριμένα ο τουρισμός, η περιφερειακή και αγροτική πρόοδος, οι μεταφορές και η οικονομική κρίση, ήταν τα θέματα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα, στις 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, στην εκδήλωση που μεταδόθηκε διακαναλικά, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης, ο βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός καθώς και ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ Ξυνίδης αναφέρθηκε στη συμβολή του «Καλλικράτη» για την προώθηση των πλεονεκτημάτων της περιφέρειας ενώ υπογράμμισε την ανάγκη άρσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που εμποδίζουν την αξιοποίηση της.

Ο κ. Δανέλλης έκανε λόγο για εκ νέου ορισμό του μοντέλου της ανάπτυξης τονίζοντας ακόμη, τη σημασία ανάδειξης του πολιτισμού της υπαίθρου.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέρθηκε στην έννοια της εθνικής στρατηγικής σε βασικούς άξονες ανάπτυξης ενώ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην «αναπτυξιοκτόνο» φορολογία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο κ. Αγγουράκης μίλησε για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδεσμευτεί από την ΕΕ.

econews

Σχόλια