Βέροια: δημοπρατείται το έργο της αστικής ανάπλασης

0
71

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου η Δήμαρχος Βέροιας κα. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένη Λαζαρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσία τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων στην οποία εξετάστηκε το θέμα των Αστικών αναπλάσεων στη Βέροια.

Κατά τη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων με το υπ” αριθ. 87 πρακτικό της 11ης συνεδρίας του, έλαβε θετική γνωμοδότηση για την εκτέλεση του έργου, το οποίο αποτελείται από:

1ο Υποέργο της Πράξης, «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Αναβάθμισης Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 8.858.402,00€. Η θετική γνωμοδότηση ήταν απαιτούμενη για την δημοπράτηση του παραπάνω υποέργου, το οποίο και θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

2ο Υποέργο: «Υπογειοποίηση Δικτύων ΔΕΗ» προϋπολογισμού, 750.000,00€.

3ο Υποέργο: «Αρχαιολογική Έρευνα και Συντήρηση του Βόρειου Τείχους της Βέροιας», προϋπολογισμού 150.000,00€.

4ο Υποέργο: «Μετατόπιση Δικτύων ΟΤΕ», προϋπολογισμού 450.000,00€, οι εργασίες των οποίων θα ξεκινήσουν με την έναρξη του 1ου Υποέργου, το οποίο και δημοπρατείται άμεσα από το Δήμο Βέροιας. Το σύνολο της Πράξης έχει επιλέξιμη δαπάνη 10.236.267,63€.

Με αφορμή τη θετική αυτή αναπτυξιακή εξέλιξη, η Δήμαρχος Βέροιας δήλωσε: «Ένα ιδιαίτερα σημαντικό και μεγάλο, σε μέγεθος εργασιών και οικονομικών δεδομένων, έργο για το Δήμο μας μπαίνει στη φάση της δημοπράτησης. Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για την περιοχή και την πατρίδα μας, ευελπιστούμε ότι με το έργο αυτό αφενός θα αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την όψη της πόλης μας και από την άλλη θα ενισχύσουμε τους παραγωγικούς φορείς και το εργατικό μας δυναμικό.

Ο Δήμος Βέροιας και οι επιχειρήσεις του εργάζονται μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες με αποτέλεσμα να εντάξουν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ άλλα 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 17,5εκ.€ περίπου, ενώ έχουν ώριμα προς ένταξη άλλα 24 έργα 18εκ.€ περίπου».

econews

Σχόλια