Πυρκαγιές: 28.000 στρέμματα «στάχτη» στον Έβρο – Εκτός ελέγχου στην Αχαΐα

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εκτός ελέγχου μαίνονται πυρκαγιές στη Λευκίμη Έβρου και στην περιοχή Ομπλού Αχαΐας.

Στον Έβρο η  πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Κοίλα, ο οποίος από χθες έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως εφτά μποφόρ.

Στην κατάσβεση συνεχίζουν να συνδράμουν 47 πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 140 άνδρες, τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Όλες οι δυνάμεις της περιφέρειας και των δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός έχουν κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.

Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί 28.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ αν η φωτιά επεκταθεί θεωρείται ότι θα απειληθούν και κτηνοτροφικές μονάδες.

Εντωμεταξύ στην Ομπλού Αχαΐας παρά την ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστών να την θέσουν υπό έλεγχο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν βοήθησαν, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί. Στο πλευρό των πυροσβεστών συνδράμουν και οι κάτοικοι, προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην πλησιάσει τις κατοικίες.

Σήμερα στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρων με 15 άτομα και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Έξω Ποταμούς στο νομό Λασιθίου. Στο σημείο έσπευσαν 16 άνδρες με πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και επτά εθελοντές και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, αλλά ευτυχώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Νεγράδες Ιωαννίνων, όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Δείτε ποιες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα εδώ.

econews

Σχόλια