Οικολογικό Πάρκο στην Ίμβρο εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οικολογικό Πάρκο στους Αγίους Θεοδώρους, τη γενέτειρά του στην Ίμβρο, εγκαινίασε την Τετάρτη, το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Φως του Φαναρίου», εμφανώς συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε, για άλλη μια φορά, για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

«Η Ίμβρος, δι’ ημάς τα γνήσια τέκνα της, δεν είναι μόνον νησί. Είναι και ιδέα! Και την ιδέαν κανείς δεν μπορεί ούτε να μας την στερήσει, ούτε να μας την διαστρέψει, ούτε επ’ ελάχιστον να μας την αλλάξει», τόνισε.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, γνωστός για την οικολογική του ευαισθησία και τη συμβολή του στην οικολογική αφύπνιση του πλανήτη, επισήμανε  ότι πίσω από όλες τις περιβαλλοντικές και οικολογικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, υπάρχουν δύο παράγοντες: «Η Ορθόδοξος Θεολογία, η οποία σέβεται τον κόσμον και την ζωήν ως «καλά λίαν» δημιουργήματα του Θεού και διδάσκει τον άνθρωπον ότι έχει τεραστίαν ευθύνην απέναντί των ως οικονόμος, φροντιστής, συντηρητής και ιερουργός των, και η Ίμβρος των παιδικών μας εμπειριών και ονείρων!».

«Ευελπιστούμεν ότι το Οικολογικόν Πάρκον Αγίων Θεοδώρων θα είναι όχι μόνον ένας τόπος χαράς, αναψυχής, ήρεμου στοχασμού και φιλικής συναντήσεως των Ιμβρίων, αλλά και χώρος προβληματισμού και ευαισθητοποιήσεως δια το πολύπαθον περιβάλλον, δια τον κόσμον που ζούμε και θα αφήσωμεν αύριον εις τα παιδιά μας, ένας χώρος δοξολογίας του ονόματος του Τριαδικού Θεού δια το δώρον της ζωής και δια το μεγαλείον της όλης Δημιουργίας που μας εχάρισε. Ιδιαιτέρως παρακαλούμεν τους μονίμους κατοίκους του νησιού, να το αγαπήσουν και να το φροντίζουν. Είναι ένα κοινόν δώρον δι’ όλους. Να το αξιοποιήσουν κατά τον καλλίτερον τρόπον», κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν-μεταξύ άλλων-ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, κ. Κύριλλος, άρχοντες του Πατριαρχικού Θρόνου, πολλοί Ίμβριοι και απόδημοι.

* Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα «Φως του Φαναρίου»
econews

Σχόλια