Πύρινα μέτωπα σε Βραυρώνα, Βόνιτσα, Αμφιλοχία – Εκκένωση οικισμών στον Έβρο(upd2)

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, καθώς και αυτή στην περιοχή Μάκρη Αλεξανδρούπολης.

Από την άλλη πλευρά συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Βραυρώνα Αττικής , Αιτωλοακαρνανία και Έβρο.

Ειδικότερα:

Στην Κορπή Βόνιτσας: Η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση από χθες το μεσημέρι στις 15:40, με 20 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 13 μέλη πεζοπόρου τμήματος και δύο υδροφόρες του δήμου να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο.

Στο Στάνο της Αμφιλοχίας: Πυρκαγιά μαίνεται σε δασική περιοχή από τα ξημερώματα της 23ης Αυγούστου. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 13 μέλη πεζοπόρου τμήματος.

Στη Βραυρώνα Αττικής: Πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 14: 30 σε δασική έκταση στην περιοχή Πράσινος Λόφος. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας: Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Στη Λευκίμη Έβρου: Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και 10 πυροσβέστες, με 5 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η φωτιά δεν απειλεί το δάσος της Δαδιάς, καθώς η κατεύθυνση του ανέμου είναι αντίθετη προς αυτό,  ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου  εκκένωση των οικισμών Κοίλα και Μελία.
—Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την  Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

·   Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

·  Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

·  Λέσβου και Χίου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

·   Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

econews

Σχόλια