Αυθαίρετα: μείωση προστίμων προανήγγειλε ο Παπακωσταντίνου

0
115

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γ. Παπακωσταντίνου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών για μείωση του ύψους των προστίμων, μετά από αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και άλλων φορέων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα tovima.gr, σε δηλώσεις του, ο κ. Παπακωσταντίνου προανήγγειλε μία διαφοροποίηση μεταξύ των προστίμων που αντιστοιχούν σε διαφορετικά είδη αυθαιρεσίας.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μείωση των προστίμων σε περιοχές με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες καθώς και στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα των αυθαιρετούχων.

Αντιθέτως, σε περιοχές με ακριβότερες αντικειμενικές αξίες αναμένεται αύξηση των προστίμων.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου σε δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ έχει προτείνει περιορισμό των προστίμων σε ειδικές κατηγορίες αυθαιρέτων όπως στην πρώτη κατοικία καθώς και σε κτήρια τα οποία έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα, ενώ είχε κρίνει αναγκαία την αύξηση του αριθμού των δόσεων.

econews

Σχόλια