Ντομάτα: πώς αντιμετωπίζουμε την ξηρή σήψη;

0
2578

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αν καλλιεργείτε τις δικές σας ντομάτες και παρατηρήσατε μια μαύρη ξερή κηλίδα να αρχίζει να σχηματίζεται στη βάση του καρπού τότε έχετε πρόβλημα!

Η ξηρή σήψη της κορυφής, όπως λέγεται η συγκεκριμένη ανωμαλία, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας προσβολής από ασθένεια ή έντομο. Πρόκειται για μια φυσιολογική ανωμαλία που οφείλεται είτε σε έλλειψη ασβεστίου από το έδαφος είτε σε μειωμένη πρόσληψη νερού.

Αν δείτε τα πρώτα συμπτώματα, τότε αφαιρέστε γρήγορα τους προσβεβλημένους καρπούς, ρίξτε στα φυτά διαφυλλικό λίπασμα χλωριούχου ασβεστίου σε συγκέντρωση 1% και φροντίστε για το τακτικό πότισμα των φυτών.

Καμιά φορά, ακόμα κι αν η εδαφική υγρασία είναι κανονική το φυτό αδυνατεί να αντλήσει το νερό που χρειάζεται, συνήθως όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι ο καιρός να σταθεροποιηθεί.

Αν θέλετε να είστε προνοητικοί μπορείτε να προσθέσετε μαρμαρόσκονη στο έδαφος ώστε το φυτό να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για να διαμορφώσει υγιείς καρπούς.

Πηγή Livingreen

Σχόλια